söndag 11 april 2010

Vårväder

Hej alla!

Det var ett tag sedan men jag har haft en del att göra, har bl.a. börjat att jobba på barnkliniken. Inget fast men det sträcker sig till slutet av juni och i dessa tider är det otroligt skönt att ha kommit in och få lov att jobba.
Annars har jag hittat en byrå till sovrummet som jag äntligen har hittat knoppar till! De fanns på Indiska, vita porslinsknoppar med ett diskret mönster på. Jättesöta! Fattas bara ett lager färg sen är det färdigt att skruva dit dem.

Idag har jag vårstädat i trädgården och vi har tagit årets första tur på mc:n, lite kallt men väldigt skönt att få komma ut. På färden såg jag de första tussilagorna som lyste gult i dikena.


Här är en bild från vårt projekt som vi började med i somras, en träveranda med pergola. Har platerat klängväxter och andra perenner runt om, tanken är att klängväxterna ska ta sig upp till pergolan i sinom tid. Rabatten till höger ska tas bort, så det är dem som ska flyttas till andra platser.

Idag när jag rensade bort kvistar och liknande så inspekterade jag bokharabindorna, klängväxterna, som ska enligt kunnigt folk växa upp till sju meter per säsong under perfekta förhållanden. Det såg inte ut som det fanns en gnutta liv i dem! Men jag får hålla tummarna, tycker det är så tråkigt när det inte tar sig. Vi har rätt högt i tak men det är med tanke att jag ska sätta upp en segelduk av något slag och om jag inte får till det så blir det ett stort parasoll. Däcket är 4 x 4½ meter så det är rätt stort.

Har hittat en bild på vårt hus i en bok om Färgelanda, samhället vi bor i, det är från början av 1900-talet.Huset är byggt 1906 och då fanns inga grannar här uppe på kullen.  Det är inte vitt längre och verandadörren är borttagen, det finns mycket mer växtlighet nu än då. Frånsett detta är huset sig likt.

Namnet på huset är Carlsro och jag kan inte förstå hur det en gång i tiden har varit flera små lägenheter i huset, det är inte stort med dagens ögon.

Det var lite från mig idag, hoppas ni har haft tid att njuta utav dagens solsken. Ha det gott Jessica

2 kommentarer:

  1. Vilket vackert hus, det kommer att bli underbart i er pergola när det får växa upp lite, tänk vad härligt ni kommer att ha där...kram Michelle

    SvaraRadera
  2. Hej! Grattis till jobbet, förstår om det känns skönt. Barnkliniken måste vara roligt att jobba på, säger jag som gillar att jobba med barn :) Vilken underbar pergola ni byggt, där får ni fika massor i sommar.

    Ha en fortsatt underbar lördag! kram Linnéa

    SvaraRadera