söndag 5 december 2010

Pyssel

Hej alla där ute. Har lovat mig själv att jag inte skall säga att inläggen skall komma oftare, funkar uppenbarligen inte! Men mycket har hänt sedan sist, var börjar man? Idag är det i alla fall andra advent och det är fullt med snö där ute, bättre julstämning kan man inte få eller hur? 


 Så här ser året adventsstake ut, större ljus som man kan ha tända under en längre tid. Årets julkransar är gjorda, inget foto på dem ännu men det kanske kommer? En hänger på ytterdörren och en på kakelugnen. Jag och Lotta har det som tradition sedan många år att träffas helgen innan advent, utöver kranstillverkning äter vi också ett mini julbord och dricker glögg. Ibland har vi sällskap utav andra vänner men i år blev det inte så p.g.a. snökaoset som drog in över oss. 


Sen var jag en långhelg i Dublin med Robyn, långa promenader, god mat, dryck och intressant besök på lite olika ställen. Naturligtvis hann vi med Guinness, Jameson men även ett annorlunda museum som endast finns i Dublin, nämligen leprechaun museet. Ett helt museum för Irlands mytologiska figurer, helt underbart. Återkommer med bilder därifrån. 


Sen har jag börjat en ny intressant hobby, nämligen tenntrådsflätning. 


Detta har jag gjort till min sambo, lite tjockare för att passa han. Har gjort två st till mig själv, en i rött skinn och ett i svart. Det finns så många olika flätor att lära sig, en vanlig trefläta fyrflätan osv. Har köpt hem material så att jag kan sitta hemma och träna tills kursen börjar i vår igen. Skall testa med olika färger på trådarna, skinnet och även lägga till lite pärlor osv. 


Detta var lite vad som har hänt sedan sist, har även renoverat och målat lite möbler. Återkommer med bilder på dessa lite senare. 


Ha det gott där ute Jessica

2 kommentarer:

  1. Hej! Vad spännande det låter med tenntrådsflätning, det blir ju så snyggt! Fin adventsljusstake du har hemma, nyfiken på kransarna. Dem får du ta o visa här på bloggen.

    Hoppas allt är bra med er! kram Linnéa

    SvaraRadera
  2. Önskar dig en riktigt god jul, blogginläggen duggar inte så tätt hos mig heller just nu...men vi kommer igen! Kram Michelle

    SvaraRadera