tisdag 15 juni 2010

Loppisfynd

Hej där!

Det blev inte mycket med mitt löfte om att skriva här oftare, men det är ju sommar med allt vad det innebär. Håller på mycket i trädgården, för två helger sedan släppte vi ut guldfiskarna i deras sommardamm. Den är inte tillräckligt stor och djup för att de skall kunna vara ute året runt så de tas in på hösten. Det ser ut som om de njuter när det kommer ut och det får man ju förstå. 

Har som sagt varit på loppis, det finns inget roligare när man kommer hem med sina fynd. Sista loppisen var på Pingstkyrkan stora loppis i Uddevalla, där kan man verkligen fynda! Kom hem med två lampor, en fösterlampa och en taklampa. Även ett mindre runt bord, såna kan man aldrig få för många av.

 Här är den lilla fönsterlampan, ett fynd för 65 kr. Inte en skråma eller flis finns det. Har fått en plats i mitt nyrenoverade kök där den passar in väldigt bra i stilen.

 Här är bordet och jag vet inte riktigt om jag skall måla om det nu eller senare, eller om det helt enkelt skall få se ut så? Tips någon? Lite synd är det att de hade satt dit en stor lapp med tejp mitt på skinnet, det gröna är i tunt skinn. När jag skulle ta bort tejpen följde skinnbitar med. Tänker mig en kopp te eller en ljusbricka på det. 

Här är det finaste fyndet av alla denna turen. Kortet gör inte den rättvisa, den är så otroligt fin. Det är en gammal oljelampa som har fått elektricitet och det är så snyggt gjort. Det behövdes inte göras något med den förutom att putsa upp kopparn och detta till det facila priset av 70 kr här med. En loppisrunda jag känner mig jättenöjd med. 

Återkommer snart med en liten rapport från Mackmyra där vi var och hälsade på whiskytunnan. 

Ha en fortsatt skön kväll Jessica

2 kommentarer:

  1. Det är kul att fynda på loppis, jag brukar också sticka in till Pingstkyrkans loppis, ibland har man tur..Ha det gott, kram Michelle

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga lampfynd du har gjort.

    SvaraRadera