fredag 13 augusti 2010

Utflykter

Hade en underbar dag ute vid Ramsvik. Solen sken hela dagen men det var kanske lite väl blåsigt för fiskarnas smak. Vi stod och försökte få en makrill på kroken men de var inte samarbetsvilliga alls. Men det gick ingen nöd på oss, vi hade engångsgrillen med oss. Undrar varför maten alltid smakar bäst ute vid havet?

Vi hade sällskap av min sambos syster och hennes familj, perfekt väder, god mat och underbart sällskap är ett av recepten på en lyckad dag. 







Visst är det vackert där ute? Det är svårt att säga vilket som är vackrast, detta eller Österlens kustlinje? Får nog säga att det är lika vackert på var sitt sätt. 

Ha det gott Jessica

torsdag 12 augusti 2010

Semester

Har varit på en underbar  kortsemester på Österlen, absolut en av de vackraste platserna i Sverige. Vi bodde på en B & B i en gammal skånegård där de hade gjort om höloftet och en del av djurstallet till sovrum, köksdel och en del med soffa, tv m.m. Vi hade även turen med oss vad gäller vädret.
Vet inte vilket som är bäst, sandstrand att stoppa tårna i eller solvarma klippor?
 Här är den skånelängan som vi sov i, frukost serverades inne hos familjen i deras länga. 
 Ett säkert tecken på att man är i Skåne, den röda vallmon finns överallt ibland som stora fält. 
 En obruten horisont, ingen skärgård här inte men minst lika vackert. 

 Fiskelägret vid Ale stenar, åt den absolut färskaste laxen som jag någonsin smakat där. Varmt och skönt så som det skall vara på semestern. 

Det var ett litet livstecken från mig, återkommer snart. Ha det gott Jessica