söndag 4 juli 2010

Utflykter

Här kommer lite bilder från besöket hos "vår" whiskytunna! Jag och sambon har gått tillsammans med tre andra par och köpt en tunna fylld med blivande whisky hos den svenska whiskytillverkaren Mackmyra. Det skall bli jätteintressant att se hur den utvecklas, bara att vänta i tre år innan den första avsmakningen kan äga rum! Hoppas att väntan lönar sig!

Namnet som den har fått, så länge den ligger i tunnan, är beteckningen för ren sprit. Männen i sällskapet kom fram till det, när den tappas på flaska så får vi komma på något mer och betydligt bättre:)


Så här ser det ut i lagret i Mackmyra byn, rader efter rader alla med små planketter.Det var en hel ceremoni med detta när vi kom dit, vi fick en hög med små nubb och en hammare och sedan fick vi själv spika i dem.


Detta är Mackmyra destilleri, en f.d. kvarn en bit ifrån själva lagringsplatsen för tunnorna. Tyvärr hade vi ett fruktansvärt dåligt väder när vi var där men det är en väldigt vacker natur där.
Det gamla kvarnhjulet finns kvar och berättar om det som en gång fanns på platsen.

Det var lite om vår tripp ut till Gävle och vårt whiskyfat. Hoppas ni alla har njutit av värmen som vi har haft ett tag nu, hade det inte varit för att det regnar idag så hade det tyvärr varit så att jag inte hade tagit mig tiden att sätta mig här och uppdatera. Är nog väldigt väderbunden med vad jag gör, är det sol och fint så är jag inte inne utan vill njuta så mycket det bara går.

Men det är ändock tur att regn och dåligt väder kommer på besök ibland annars hade det inte blivit gjort något inomhus. Ha en underbart fortsatt skön helg! Ha det gott Jessica