söndag 25 april 2010

Väggeröds dalar.

Hej alla!
Har idag varit ute i vår vackra natur, närmare bestämt i Väggeröds dalar som ligger ut mot Sotenäset. Väggeröds dalar är ett naturreservat utmed kusten och är mer känt för sina blåsippor. Det är alldeles blått på sina ställen och det är otroligt vackert. Vi satte och grillade på en plats alldeles vid havet, finns nog inget som smakar så gott som mat ute i naturen.
Så här blått med blåsippor var det på flera ställen i dalarna.

Sen fanns det klungor med  blåsippor men i flera olika nyanser tillsammans.
I sådana här skogar som får vara orörda kan man t.ex. hitta ett "höghus" för hackspettar!
Den gamla landsvägen finns fortfarande kvar här.
Det var lite från mig ikväll, hoppas ni har en fortsatt skön helg. Ha det gott Jessica

måndag 19 april 2010

Kort

Hej alla där ute!

Ett litet kort jag gjorde till Lina och hennes familj när vi var och hälsade på dem igår. Det var vårt första besök där så jag hade även med mig en lykta som vi hade köpt på Bomässan i Vänersborg. Jag fastnade för den direkt när jag såg den. Den har en konformad form och lite "gammeldags" stuk. 

Kortet är gjort så att man drar upp en skrivdel, syns lite dåligt, så det som syns är mer som ett kuvert. Gillar den formen så jag har gjort en del kort i den formen men en del variationer. Det är bara av variera färger på papper, blommor och andra dekorationer så har man ett nytt kort.


Här är en bild på lyktan. Snygg inte sant?


Som tur är köpte jag en till mig med när jag ändå handlade och det är jag glad för. 
Ha en fortsatt skön kväll Jessica.

söndag 11 april 2010

Vårväder

Hej alla!

Det var ett tag sedan men jag har haft en del att göra, har bl.a. börjat att jobba på barnkliniken. Inget fast men det sträcker sig till slutet av juni och i dessa tider är det otroligt skönt att ha kommit in och få lov att jobba.
Annars har jag hittat en byrå till sovrummet som jag äntligen har hittat knoppar till! De fanns på Indiska, vita porslinsknoppar med ett diskret mönster på. Jättesöta! Fattas bara ett lager färg sen är det färdigt att skruva dit dem.

Idag har jag vårstädat i trädgården och vi har tagit årets första tur på mc:n, lite kallt men väldigt skönt att få komma ut. På färden såg jag de första tussilagorna som lyste gult i dikena.


Här är en bild från vårt projekt som vi började med i somras, en träveranda med pergola. Har platerat klängväxter och andra perenner runt om, tanken är att klängväxterna ska ta sig upp till pergolan i sinom tid. Rabatten till höger ska tas bort, så det är dem som ska flyttas till andra platser.

Idag när jag rensade bort kvistar och liknande så inspekterade jag bokharabindorna, klängväxterna, som ska enligt kunnigt folk växa upp till sju meter per säsong under perfekta förhållanden. Det såg inte ut som det fanns en gnutta liv i dem! Men jag får hålla tummarna, tycker det är så tråkigt när det inte tar sig. Vi har rätt högt i tak men det är med tanke att jag ska sätta upp en segelduk av något slag och om jag inte får till det så blir det ett stort parasoll. Däcket är 4 x 4½ meter så det är rätt stort.

Har hittat en bild på vårt hus i en bok om Färgelanda, samhället vi bor i, det är från början av 1900-talet.Huset är byggt 1906 och då fanns inga grannar här uppe på kullen.  Det är inte vitt längre och verandadörren är borttagen, det finns mycket mer växtlighet nu än då. Frånsett detta är huset sig likt.

Namnet på huset är Carlsro och jag kan inte förstå hur det en gång i tiden har varit flera små lägenheter i huset, det är inte stort med dagens ögon.

Det var lite från mig idag, hoppas ni har haft tid att njuta utav dagens solsken. Ha det gott Jessica